New Profesional Consult 930 x 122

verificări trafic

Învățul n-are și dezvăț. Șoselele din Argeș, pline de șoferi băuți!

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

Conduceau sub influența alcoolului

Învățul se pare că nu are și dezvăț. Șoferii nu se dezmint și se urcă în continuare băuți la volan, reprezentând un adevărat pericol public.

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 39 de ani, din Albeștii de Argeș, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Citiți și: Inconștiență extremă! Șoferi prinși cu viteză HALUCINANTĂ!

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Un alt șofer de 40 de ani, din Leordeni, a fost prins de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești conducând un autoturism, pe DJ 704 B, pe raza localității Călinești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În cazul celor trei conducători auto a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere le-a fost reținut în lipsă, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea fără drept, un moped neînmatriculat

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din Stâlpeni, care conducea un moped, pe DN 73, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că mopedul nu era înregistrat sau înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Sancțiuni aplicate de polițiști 

Potrivit IPJ Argeș, în urma abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii rutieri au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată, au reținut 26 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3