Donaris 930 x 122

verificări trafic

Pericol pe drumurile din Argeș! Șoferi prinși cu viteză, băuți sau drogați

În ziua de 21 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe conducerea cu viteză excesivă, precum și pe conducerea sub influența alcoolului precum și pe conducerea sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, transmite IPJ Argeș.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Potrivit aceleiași surse, în urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri piteșteni au întocmit patru dosare penale și au aplicat 25 de sancțiuni, în valoare totală de 5.060 de lei și au reținut 7 permise de conducere.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate după cum urmează:

-6 sancțiuni ca urmare a consumului de alcool, cu valori cuprinse între 0,04 și 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat (fiecare dintre situații implicând măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, pe lângă sancțiunea poate fi cuprinsă între 1.305 și 2.9 de lei);

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

-7 sancțiuni ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, dintre care una ca urmare a depășirii regimului de viteză cu mai mult de 50 km/h peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizată constatarea.

Dosarele penale au fost înregistrate ca urmare a următoarelor situații:

-un conducător auto depistat de polițiști sub influența substanțelor psihoactive;

-doi conducători auto depistați sub influența alcoolului, cu valori ale alcoolemiei mai mari decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;

-un conducător auto depistat conducând fără drept (având dreptul de a conduce suspendat).

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 21 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie de 27 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din Pitești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h.

Cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, tot în ziua de 21 august a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3