SMART KIDS 930X122

verificări trafic

Pitești: Șofer de taxi, prins băut bine la volan

Update, ora 15.23: În urma acțiunii desfășurate astăzi de polițiștii rutieri, pe raza municipiului Pitești, doi șoferi au fost prinși conducând băuți. Unul dintre ei se afla la volanul unui autoturism taxi.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

IPJ Argeș precizează: „În cadrul acțiunii desfășurate în dimineața zilei de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești și cei ai Serviciului Rutier Argeș au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Pitești, în contextul acțiunii TISPOL Truck&Bus, totodată având ca scop și depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În urma celor constatate doar în punctul în care s-a acționat, pe parcursul a trei ore, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 4.000 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind reținute două permise de conducere (o contravenție pentru consum alcool și un dosar penal pentru consum alcool), și retras un certificat de înmatriculare (valabilitatea ITP expirată).

Valorile rezultate în urma testării cu aparatul etilotest au fost de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (fapta constituind contravenție), iar în cazul unui bărbat de 53 de ani, din Pitești, care se deplasa cu un autoturism taxi, valoarea a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul penal.”

Știrea inițială, ora 08.46 – Pitești: Dimineața începe cu Poliția pe stradă!

La această oră, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș desfășoară o amplă acțiune de verificare în trafic, pe raza municipiului Pitești.

 

Scopul acestei acțiuni este prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și creșterea siguranței în trafic.

 

Șoferii care tranzitează Bulevardul Petrochimiștilor, zona Vama Pitești, sunt trași pe dreapta și supuși verificărilor.

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90