930×122 CAPRA 5

verificări trafic

Prins de RADAR cu o viteză amețitoare, ”i-a salutat” pe polițiști din mers

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În seara zilei de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 46 de ani, din Micești, care conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h, transmite IPJ Argeș.

De asemenea, potrivit sursei citate, bărbatul nu a oprit la semnalul polițiștilor, fiind depistat, ulterior, în afara autoturismului și nu a prezentat, pentru control, toate documentele necesare.

Citiți și: Inconștiență extremă! Șoferi prinși cu viteză HALUCINANTĂ!

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.755 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile (90 de zile pentru depășirea regimului legal de viteză și 30 de zile pentru neoprirea la semnalul polițiștilor).

Din peisaj nu au lipsit nici conducătorii auto băuți

În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii au depistat o femeie de 54 de ani, din Câmpulung, care conducea o autoutilitară, pe raza localității Lerești, în timp ce se afla sub influența alcoolului, dar și un bărbat de 34 de ani, din Stoenești, care conducea un autoturism pe D.J. 725, pe raza localității de domiciliu, fiind tot băut.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cei în cauză au fost conduși la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, transmite IPJ Argeș.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90