Donaris 930 x 122

verificări trafic

Pericol pe drumurile din Argeș. Șoferi băuți și fără permis, prinși la volan

În cursul zilei de ieri, 5 august, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un tânăr de 18 ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Un alt tânăr, în vârstă de  24 de ani, din Băbana a fost prins ieri de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului conducând un autoturism pe DJ 703B, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de conducere suspendat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În noaptea de 5 spre 6 august a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 703B, pe raza Morărești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Totodată, din verificări s-a stabilit că autoturismul pe care cel în cauză îl conducea avea polița de asigurare obligatorie auto expirată, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii 132/2017, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reținute.

SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, în total, 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90