930×122 CAPRA 5

verificări trafic

Poliția rutieră și mascații cu câini de urmă, controale la transportatorii de marfă

Update, ora 14.49, IPJ Argeș transmite: „În cadrul acțiunii, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, peste 30 dintre acestea, conform O.U.G. 195/2002, iar două, în valoare de 7.000 de lei, aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform HG 69/2012 și O.G. 37/2007.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Sancțiunile aplicate au fost, în principal, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, defecțiuni tehnice, lipsa documentelor obligatorii, transportul de marfă ce depășea limitele caroseriei.

În urma controalelor, polițiștii au depistat și un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care transporta, cu o autoutilitară, două cabaline, neidentificate sau neînregistrate, fără a fi autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

Situația a fost comunicată polițiștilor Biroului Protecția Animalelor, care l-au sancționat pe bărbat, cu amendă în valoare de 720 de lei, conform H.G. 284/2005, iar verificările continuă pentru stabilirea provenienței animalelor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeș, precizări despre acțiunea de astăzi a polițiștilor

 

Știrea inițială, ora 10.25

La această oră, polițiștii rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu cei de investigare a fraudelor economice, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină, cu câinele de urmă, dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Serviciul pentru Imigrări) desfășoară o amplă acțiune de verificare pe raza județului Argeș.

 

Mai exact, aceasta se desfășoară pe DN 7, zona Hanului din localitatea Valea Ursului.

 

Scopul acțiunii este verificarea transportului rutier de marfă și migrației ilegale.

 

 

Șoferii care tranzitează zona sunt trași pe dreapta și verificați. Polițiștii folosesc, de asemenea, și aparatul etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90