NOR CURIER 930X122

verificări trafic

Șoferi arși la buzunare! Amenzi de peste jumătate de miliard de lei vechi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Astfel, în urma verificărilor, în cursul zilei de ieri, 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, polițiștii au descoperit un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Tigveni, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare emise de statul german, a căror valabilitate expirase din octombrie 2021.

Anterior, în ziua de 25 ianuarie a.c., bărbatul fusese depistat de polițiști, pe DN 73C, conducând autoturismul în cauză, fără a poseda asigurare obligatorie de răspundere civilă valabilă, motiv pentru care la momentul depistării, a fost aplicată sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, împreună cu măsura complementară a retragerii plăcuțelor cu numerele de înmatriculare provizorii, emise de autoritățile române.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

Potrivit IPJ Argeș, ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 9 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3